Турция е близка, екзотична и красива дестинация. Какво можем

...
   Турция е близка, екзотична и красива дестинация. Какво можем
Коментари Харесай

На шопинг в Турция: задължителните покупки

 

 

Турция е близка, екзотична и красива дестинация. Какво можем да си купим от нашата съседка?

Сребърни декорации

Великолепни сребърни бижута тук са на цена от 20$ и нагоре, а също така подобен дизайн мъчно може да бъде открит на друго място. Среброто там е с положително качество, а изборът е голям.

Килими

Когато си мислим за покупки в Турция, килимите са едно от първите неща, които ни идват на главата. На „ Капалъ чарши “ сигурно ще откриете килима на вашите фантазии. Дори и да не сте почитател на килимите, ще ви се прииска да си купите  нещо малко бродирано нещо за спомен от Турция още щом стъпите на този голям пазар.

Калъфки за възглавници

Ако огромният килим не се вписва в проектите ви, може да си вземете калъфки за възглавници – бродирани са и са оцветени по този начин, че да задоволят всеки усет.

Лакомства!

Точно по този начин, с изумителен знак. Защото там е царството на саралията, плодовете, другите типове халва, локумите, а някъде сред всичко и чай от нар… мммм… Лаккомствата си остават най-хубавия подарък за всеки и всички, а в Турция те са изключително вкусни.

Турски хавлии

Тънки памучни хавлии, които освен са приятни на досег, само че изсъхват бързо и като цяло са приятни за окото.

Ръкавици за хамам – турска баня

Няма да съумеете да придвижите цялата турска баня у дома, само че ръкавиците за обичайния хамам наложително би трябвало да се купят, освен това в по-големи количества.

Черен сапун

Още една фантазия за вашата кожа – обичайният черен сапун за банята хамам. На външен тип не сграбчва окото, само че е извънредно потребен! Имате избор от невероятни аромати: от роза, до бадеми, през плодове…

Керамика

Може да си купите както подготвена, по този начин и да си извършите сами. Турски керамика в сини тонове и с разнообразни модели  е освен красива, само че и доста здрава посуда. Ако вярно я подберете, несъмнено.

Турско кафе

Всички кафемани ще могат да се любуват на удовлетворен избор от усети кафе, приготвено по локалните ориентеалски обичаи.

Айран+гьозлеме

В Турция напълно умерено може да ядете денонощно и няма да ви омръзне. Гьозлемето е обичайно тестено произведение, което нормално прави старица под намерено небе, а в композиция с ветровит айран нещата излизат отвън надзор.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР